Amandel appel broodjes

Amandel-appelbroodjes

Afdrukken

Amandel-appelbroodjes

(6 stuks)
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 6 ontdooide plakjes diepvriesroomboterbladerdeeg
  • 150 gr amandelspijs
  • 1 grote gesnipperde handappel
  • 50 gr rozijnen
  • 1 eidooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel amandellikeur
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 eetlepels amandelschaafsel
  • 2 eetlepels suiker
  • gemalen kaneel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vermeng de spijs met de appel, de rozijnen, de eidooier, de vanillesuiker
  3. en de likeur.
  4. Vorm 6 spijsrolletjes van 9 cm lengte en leg die op de deegplakjes.
  5. Vouw het deeg erover, plak de randen met water vast, druk er met een vork
  6. streepjes in en bestrijk het deeg met ei.
  7. Vermeng het amandelschaafsel en de suiker en strooi dit over de broodjes;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *