Selecteer een pagina

Beste Braadpan 2020

Het maakt bij het bereiden van vele gerechten wel een groot verschil uit, welke pan er daarbij wordt gebruikt. Vooral vleesgerechten kunnen veeleisend zijn en moet de temperatuur evenredig verspreidt worden over de pan om niet alleen aanbranden te voorkomen, maar ook alles gaar te krijgen. Een braadpan beschikt daarom over een dikke bodem die de warmte niet alleen beter helpt vast te houden, maar ook in de oven voor een gerecht zorgt, dat van alle zijden gaar wordt. Een stevig deksel hoort er daarom ook bij en gaat er zo min als mogelijk vocht verloren voor een sappig en mals eindresultaat. Zo een braadpan is natuurlijk ook op het fornuis te gebruiken en is geschikt voor het bakken, mede door de diepe bodem. Door het nogal ruim formaat van een gemiddelde braadpan, is het mogelijk om voor het heel gezin gelijk een ovenschotel te bereiden.

NaamMateriaalGeschikt voor soort warmtebronAntiaanbaklaagMeer informatie
Kustaa Gietijzeren BraadpanGietijzerElektrisch | Gas | Inductie | Keramisch | OvenJa
Royalty Line Marble Coating Wide BraadpanAluminiumElektrisch | Gas | Halogeen | Inductie | KeramischJa
Sola Fair Cooking BraadpanAluminiumElektrisch | Gas | Halogeen | Inductie | KeramischJa

Kustaa Gietijzeren Braadpan

Met een goede braadpan, is het werken in de keuken altijd wel een plezier. Een braadpan kan namelijk gebruikt worden voor een groot aantal (oven)gerechten en moet de kwaliteit daarom wel aan de hoge kant zijn. De Kustaa Gietijzeren Braadpan – Ø29 CM – 4,7 liter – Rood, is niet alleen ruim voor een gemiddeld gezin, maar ook uitgevoerd met een stevige bodem om de warmte evenredig te verspreiden. Aanbranden is er dus niet bij en zorgt het stevig zittend deksel er ook voor, dat er niet veel vocht verloren gaat. Niet alleen voor de oven is de Kustaa Gietijzeren Braadpan – Ø29 CM – 4,7 liter – Rood geschikt, maar ook gewoon om er in te bakken. Een veelzijdige pan die ook nog fraai oogt dankzij de rode kleur, de dubbele handgrepen en het prachtig deksel. Vervaardigd uit gietijzer met een inhoud van 4.7L.

 

Royalty Line Marble Coating Wide Braadpan

Met een speciale keramische coating, is de Royalty Line Marble Coating Wide Braadpan – Zwart – Met glazen afdekplaat wel heel eenvoudig schoon te krijgen. Dat levert altijd wel een keurige uitziende keuken op wanneer je klaar bent met het gebruik van de pan. Niet alleen in de oven is deze pan met een doorsnede van 26cm te gebruiken, maar ook gewoon op het fornuis, ongeacht de warmtebron. De speciale coating van keramiek, zorgt voor een veilige antiaanbaklaag en houdt die zelfs bij hoge temperaturen stand. Het maakt de Royalty Line Marble Coating Wide Braadpan – Zwart – Met glazen afdekplaat daarom ook zo geschikt voor het bakken en braden. Afwassen kan in de machine of spoel je de pan gewoon zelf snel schoon onder de kraan. Ideaal voor mensen die ernaar streven om vetarm te koken. Dankzij de diepe bodem ideaal voor het bakken.

 

Sola Fair Cooking Braadpan

Een mooie braadpan die ook nog stevig in elkaar zit, dat is nou precies de beschrijving die past bij de Sola Fair Cooking Braadpan – 28 cm – met deksel – anti aanbak – Zwart. Niet alleen aan het uiterlijk is er veel aandacht besteed, maar natuurlijk ook aan de praktische toepassingen. Zo moet een braadpan wel in staat zijn de hitte evenredig te verdelen en is de bodem daarom dik uitgevoerd. Dat zorgt er keer op keer weer voor, dat de gerechten niet zullen aanbranden. De speciale Titanium extra anti-aanbaklaag zorgt ook daarvoor en levert het schoonmaken van de pan dus nooit problemen op. De laag is trouwens stevig genoeg om ook de hoge temperaturen in de over te weerstaan. Op het fornuis voelt de pan zich ook altijd thuis en komt het stevig deksel daar ook van te pas. Ook voor het bakken is de Sola Fair Cooking Braadpan – 28 cm – met deksel – anti aanbak – Zwart geschikt en is het altijd makkelijk te verplaatsen dankzij de twee stevige handgrepen.

 

Conclusie Braadpan

Er is voor het klaarmaken van gerechten in de oven, vooral wanneer het gaat om vlees of vis, dus geen beter alternatief dan een braadpan omdat het niet alleen de warmte gelijkmatig helpt verspreiden voor een bevredigend eindresultaat, maar ook nog zorgt voor het vasthouden van voldoende vocht. Zo blijft er dus lekker veel van het braadvocht over om er een lekker sausje van te kunnen maken. De Sola Fair Cooking Braadpan – 28 cm – met deksel – anti aanbak – Zwart, voelt en ziet er ook stevig uit en kan het ook gewoon op het fornuis gebruikt worden om er iets in te bakken. Hetzelfde kan ook gezegd worden van de Kustaa Gietijzeren Braadpan – Ø29 CM – 4,7 liter – Rood en zorgt de speciale coating ervoor, dat er geen resten zullen aanbakken. Het is daarom niet vreemd dat alle bovenstaande braadpannen zich met alle eenvoud laten schoonmaken, in de vaatwasmachine of gewoon even onder de kraan met een spons.