Zalmtartaar met gepocheerd ei, bieslook en crème fraîche

Afdrukken

Zalmtartaar met gepocheerd ei, bieslook en crème fraîche

Bereidingstijd 25 minutes
Porties 4
Auteur Lidl

Wat gaat er in?

  • 4 zalmtartaartjes
  • 1 citroen schoongeboend
  • 10 g bieslook
  • 4 biologische eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 4 kerstboom kerstcrackers
  • 2 el azijn
  • Zout en peper

Keukenspullen

  • Ondiepe pan
  • 4 kleine kopjes
  • Schuimspaan
  • Keukenpapier
  • Rasp.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Haal de zalmtartaar een half uur voor serveren uit de diepvries.
  2. Rasp de gele schil van de citroen, pers de vrucht uit en snij de bieslook fijn. Roer het rasp en de helft van de bieslook door de zalm. Breng op smaak met peper en citroensap. Verdeel de crème fraîche en de zalmtartaar over borden.
  3. Breng 6 cm water tot tegen de kook aan in een ondiepe pan, voeg de azijn toe en zet daarna het vuur laag.
  4. Breek elk ei in een klein kopje en bekleed een bord met keukenpapier. Maak met een lepel een draaikolkje in het hete water, schenk een ei in het kolkje en pocheer het ei 2 tot 3 minuten. Schep het met een schuimspaan uit de pan en leg het op het keukenpapier. Herhaal dit met de rest van de eieren.
  5. Leg de eieren op de zalmtartaar. Bestrooi met de bieslook, zout en peper naar smaak en serveer de kerstcrackers erbij.

Tips / Opmerkingen

Tip! Kost een ei pocheren te veel moeite? Serveer de zalmtartaar dan met een zachtgekookt eitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *