Selecteer een pagina

Beste Hakmolen 2020

Voor het fijnmaken van groente of vlees, is een hakmolen in elke keuken een onmisbaar stuk “gereedschap” waarbij veel gerechten met het grootste gemak bereidt kunnen worden. Het bespaart veel tijd en is het risico niet aanwezig voor gesneden vingers. De stevige stalen messen maken in sommige modellen ook nog ijs fijn. De krachtige motoren zijn speciaal ontworpen om zonder verhit te raken, het zware werk aan te kunnen. De snel ronddraaiende messen maken soms zelfs groente en fruit tot een puree en kan er binnen een paar minuten een gezond hapje voor de kleine worden gemaakt. De bediening is vrij eenvoudig en geldt dat ook voor het schoonmaken van alle delen zoals de messen en de kom. In de vaatwasser wordt alles weer schoon en is de hakmolen daarna weer geschikt voor het werk. Bij sommige hakmolens bevindt zich er een opening aan de bovenzijde waardoor tijdens het fijnmaken, er wat water of andere vloeistof toegevoegd kan worden. Zo een hakmolen is dan ook geschikt voor het maken van drankjes.

NaamType snelheidVermogenVaatwasser veiligMeer informatie
Kenwood CH5502 t/m 5 snelheden400 WattJa
Moulinex La Moulinette DPA1411 snelheid1000 WattJa
Russell Hobbs 24660-56 Desire1 snelheid200 WattJa
Princess 2210101 snelheid300 WattJa
KitchenAid 5KFC35162 snelheden240 WattNee

Kenwood CH550

Een hakmolen is een apparaat die zeker niet mag ontbreken in de keuken en is het een grote hulp bij het uitvoeren van de meeste werkzaamheden, van het snijden van uien tot aan het fijnmalen van vlees. Met een paar simpele bewegingen laat de Kenwood CH550 – Hakmolen zich bedienen en kunnen dus binnen een korte tijd, wel veel werkzaamheden mee worden verricht. Het mes is snel te verwijderen en kan de kom onder kraan afgespoeld worden, gereed voor het volgend gebruik. De dubbele messen zijn superscherp en vervaardigd uit oersterk materiaal. Sterk genoeg om er zelfs ijs mee te kunnen vermalen. De motor met een vermogen van 400W zorgt er ook mede voor en kan er gekozen worden uit 2 snelheden. Na gebruik weer eenvoudig op te bergen dankzij de compacte afmetingen en kunnen de delen ook apart weggezet worden.

 

Moulinex La Moulinette DPA141

Met een hakmolen in de keuken, zal je zelf wel merken hoe vlot tal van werkzaamheden verricht kunnen worden en bespaar je wel een heleboel tijd. Wie met de Moulinex La Moulinette DPA141 – Hakmolen te werk zal gaan, kan rekenen op een krachtige 1000W motor, een afneembaar mes en een inhoudt van 0,3L voor de kom. Dat zijn allemaal wel specificaties die passen bij een hakmolen die met zorg ontworpen is. Ook het onderhoudt is in die trend gepland en kan de machine tot wel 10 jaar nog worden gerepareerd. Speciaal hiervoor, is de Moulinex La Moulinette DPA141 – Hakmolen eenvoudig demonteerbaar en zijn alle onderdelen te krijgen. Met de aanschaf staat het merk er dus wel garant voor, dat je nog vele jaren aan “hakplezier” mee zal kunnen beleven. Ook voor het fijnmaken van groenten en vlees is deze krachtige machine geschikt en is de kom ook nog waterdicht uitgevoerd. Een schaalverdeling hoort er ook bij. Kan ook met gemak noten fijnmalen.

 

Russell Hobbs 24660-56 Desire

Het staat altijd wel apart wanneer apparaten in de keuken in een aparte kleur komen en mag dat zeker wel gezegd worden van de Russell Hobbs 24660-56 Desire Hakmolen – Rood. Deze is ook nog fraai vormgegeven en valt de bovenzijde waarin zich ook nog de 200W motor bevindt, gelijk op. De grote knop laat zich eenvoudig bedienen en is het snijblad stevig en scherp genoeg om er groenten mee fijn te maken of zelfs vlees. Bijzonder is ook de glazen kom waarin dat alles gebeurt en kan die ook gewoon gebruikt worden om de fijngehakte producten in te kunnen bewaren. Een salade bijvoorbeeld of fijne gesneden groenten voor de kleine. Er wordt zelfs een speciaal deksel meegeleverd. Na afloop kunnen het mes en de kom in de vaatwasmachine.

 

Princess 221010

Een hakmolen in de keuken is onmisbaar, vooral wanneer je maar ziet hoeveel werk ermee verricht kan worden. Zo is het ook bij de Princess 221010 – Hakmolen en is de motor krachtig genoeg om koffiebonen mee te kunnen vermalen. Wie echter op zoek is naar een hakmolen die ook gewoon gebruikt kan worden voor het maken van sauzen of zelfs een hapje voor de kleine (fijngemaakte groenten of fruit), zal ook tevreden zijn met de prestaties van de Princess 221010 – Hakmolen. De kom is vervaardigd van glas en komen er geen schadelijke stoffen dus vrij. Voor een stevig houvast zorgt de kunststofhandgreep aan de bovenzijde waar zich ook de motor in bevindt en bevindt zich er een afneembaar rubberen voetstuk aan de onderzijde van de glazen kom. De inhoudt van de kom bedraagt 1L en zijn de messen vervaardigd uit roestvrij staal. Na het gebruik kunnen de vuile delen in de vaatwasser.

 

KitchenAid 5KFC3516

Zo op het oog heeft de KitchenAid 5KFC3516 – Hakmolen – Rood niet het uiterlijk van een hakmolen en komt dat door het handvat bevestigd aan de kom en het deksel waarop zich ook nog de bedieningsknop bevindt. Het draagt er allemaal wel aan bij, dat het apparaat eenvoudig te bedienen is en alle vermalen producten, van groente en fruit tot aan vlees, ook gemakkelijk te verwijderen zijn uit de kom. Aan de bovenzijde bevindt zich ook nog een vulopening en kan je er zo ook bijvoorbeeld smoothies mee bereiden of een prakje voor de kleine. De messen zijn vervaardigd uit roestvrij staal en kunnen zowel de kom als de messen gewoon snel onder kraan schoongemaakt worden. De motor heeft een vermogen van 240W en beschikt de KitchenAid 5KFC3516 – Hakmolen – Rood over een puls en Turbo functie.

 

Conclusie Hakmolen

Voor tal van werkzaamheden komt zo een hakmolen dus wel aardig aan te pas en is het duidelijk dat het om een apparaat gaat die ondanks de compacte afmetingen, toch wel veel aan kan. Zo is er de KitchenAid 5KFC3516 – Hakmolen – Rood die geschikt is voor zowel vlees als groente. Aan de bovenzijde bevindt er zich een vulopening en kan er dus ook binnen een paar minuten een hapje voor de kleine worden gemaakt. Een krachtige hakmolen is te vinden in de Princess 221010 – Hakmolen en is deze in staat om zelfs koffiebonen mee te vermalen. Ook noten leveren geen problemen op. De Moulinex La Moulinette DPA141 – Hakmolen met een krachtige motor, komt met een deksel dat alles waterdicht afsluit en kan er optimaal gebruik worden gemaakt van het vermogen. Met een hakmolen wordt het werken in de keuken een aardig handje meegeholpen en mogen alle vuile delen in de vaatwasmachine geplaatst worden.