Selecteer een pagina

Beste Handmixer 2020

Mengen van ingrediënten, vormt een belangrijk deel van de activiteiten in de keuken en kijkt men er vaak wel tegenop omdat het nogal wat inspanning vereist. Dat zal alles wel tot het verleden tijd behoren wanneer je een handmixer in huis haalt. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een model dat zal voldoen aan jouw verwachtingen. Zo zijn er handmixers te krijgen die vrij eenvoudig van opzet zijn en snel tevoorschijn gehaald kunnen worden om er niet alleen deeg mee luchtig te kloppen, maar ook nog te kneden. Dat is dus wel een aardige hulp. Ook de verschillende snelheden helpen daarbij een handje mee. Het handigst is misschien toch wel de combinatie mixer en bowl omdat het veel van het werk uit handen neemt en je er geen vermoeide handen van zal krijgen. De kracht van de motoren kan ook gebruikt worden om andere accessoires mee aan te drijven en maakt dat zo een mixer tot een nog handiger stuk “keukengereedschap”. Na het werken is er gelukkig nooit sprake van een berg aan vaat, omdat de vuile delen allemaal in de vaatwasmachine kunnen.

NaamType snelheidVermogenVaatwasser veiligMeer informatie
Philips Viva HR3741/002 t/m 5 snelheden450 WattJa
Philips HR3745/006 snelheden450 WattJa
AEG SM33002 t/m 5 snelheden350 WattJa
Braun MultiMix 5 HM 5100 WH9 snelheden750 WattJa
Braun MultiMix 3 HM 31355 snelheden500 WattJa

Philips Viva HR3741/00

Of het nu een luchtige cake wordt of een stevige koek, voor het mengen van alle ingredienten is een handmixer nu onmisbaar. Binnen een paar minuten staat het deeg dan al klaar en is de krachtige Philips Viva HR3741/00 – Handmixer een goede aanwinst in elke keuken. De kloppers zijn kegelvormig en zorgen er voor, dat er genoeg lucht in het deeg wordt gebracht tijdens het mixen. De 5 verschillende snelheden bieden de mogelijkheid om steeds alles onder controle te hebben. Naast de stevige kloppers, zijn er ook twee kneders inbegrepen. Dat zwaar werk kan nu overgelaten worden aan de 450W motor. Van klopper veranderen of het verwijderen om in de was te doen, is binnen een paar tellen gedaan dankzij de ontgrendelingsknop. Door de gladde afwerking aan de onderzijde van de mixer, vormt ook het schoonmaken daar geen probleem. Voor wat extra vermogen, is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de Turbo functie.

 

Philips HR3745/00

Een mengkom hoort er nu eenmaal bij en zorgt het ervoor, dat bij het mixen alles keurig bij elkaar blijft en je ook nog met alle gemak te werk zal gaan. De Philips HR3745/00 – Handmixer met mengkom is een krachtig apparaat dankzij de 450w motor en kunnen er grote hoeveelheden mee gemixt worden dankzij de mengkom met een inhoudt van 3L. de stevige mixer beschikt over 6 standen en zijn de kloppers zodanig uitgevoerd, dat zij zonder moeite het deeg goed kunnen mengen en ook nog luchtig kunnen krijgen. Zelfs voor het kneden zij er aparte pootjes en wordt je zo wel veel werk uit handen genomen. De 450W motor gaat bovendien 25% sneller te werk dan vergelijkbare modellen en bespaar je zo flink wat tijd. Ook het schoonmaken levert geen problemen op omdat zowel de kom als de kloppers gewoon in de vaatwasser geplaatst kunnen worden. Na het gebruik kan de Philips HR3745/00 – Handmixer met mengkom uit elkaar worden gehaald en is daarom makkelijk op te bergen.

 

AEG SM3300

Een mixer compleet met mengkom, is altijd welkom in de keuken omdat het je nu in staat stelt om zonder veel inspanning, al het benodigd deeg voor het bereiden van een cake of wat koekjes, klaar te maken. Goed mengen is dan ook geen probleem voor de 350W motor van de AEG SM3300 – Handmixer met mengkom en kan er uit 5 verschillende snelheden worden gekozen. Niet alleen het luchtig mengen van alle ingrediënten behoort tot de mogelijkheden van deze mixer, maar ook het wat zwaarder werk om het deeg te kneden. Speciaal daarvoor worden er deeghaken meegeleverd. Ook de stalen kom met een inhoudt van 3.5L hoort erbij en is deze mixer dus ook geschikt voor de wat grotere keukens. Na het gebruik kijk je ook niet aan tegen een berg vaat omdat zowel de kom als de kloppers gewoon in de vaatwasser mogen. Bij het gebruik staat de AEG SM3300 – Handmixer met mengkom altijd stevig op zijn plaats dankzij de rubberen poten en zorgt het 1m lange snoer voor wat meer gemak in de keuken.

 

Braun MultiMix 5 HM 5100 WH

Het merk Braun staat nog altijd bekend om zijn apparaten die vaak wel uitblinken op het gebied van innovatie. Dat kan zeker ook gezegd worden van de Braun MultiMix 5 HM 5100 WH – Mixer. Wat maakt deze dan zo bijzonder? Om te beginnen, is er de keuze uit maar liefst 9 snelheden. Ongeacht de samenstelling van het deeg, kan er zo altijd wel een passende snelheid gevonden worden. De garden en deeghaken die er meegeleverd worden, zijn dan ook zodanig ontworpen om alle energie op een effectieve wijze over te brengen. Alles wordt aangedreven met een 750W sterke motor en zal het wel duidelijk zijn, dat zelfs taai deeg zonder moeite gekneed kan worden. Wie toch wat extra kracht verlangt, kan ook voor de turbosnelheid kiezen. De handgreep is ergonomisch vormgegeven en zorgt ervoor dat zelfs bij lang bezig zijn, de armen niet vermoeid zullen raken. Het flexibele snoer staat daarbij nooit in de weg.

 

Braun MultiMix 3 HM 3135

Het is in de keuken altijd wel handig wanneer men de beschikking kan hebben over veelzijdige apparaten. Die maken het werk in de keuken een stuk eenvoudiger en mag je daarom de Braun MultiMix 3 HM 3135 – Handmixer niet over het hoofd zien. Met een 500W motor en 5 verschillende snelheden, is het natuurlijk geschikt voor niet alleen het lekker luchtig mixen van deeg, maar ook het wat zwaarder kneedwerk. De benodigde accessoires worden meegeleverd en vallen daar ook de 600ml kunststofmaatbeker en 500ml hakmolen bij. Deze twee zorgen ervoor, dat het vermogen van de motor ook aangewend kan worden voor andere activiteiten. Zo kan vlees fijngemalen worden of groenten en noten. Een staafmixervoet hoort er daarom ook bij. Alle accessoires laten zich middels een paar klikken bevestigen en verwijderen en zijn bovendien gewoon in de vaatwasser te plaatsen.

 

Conclusie Handmixer

Een handmixer zal wel het grote verschil uitmaken bij het werken in de keuken en is er gelukkig ook mogelijk om te kunnen kiezen uit een groot aantal modellen. Het eenvoudigst is de Philips Viva HR3741/00 – Handmixer omdat die zonder bowl komt. Echter zijn er wel twee stevige kloppers bij en zelfs een accessoire om er deeg mee te kneden. Het schoonmaken vormt uiteraard geen probleem. Geschikt voor het wat groter werk, is de AEG SM3300 – Handmixer met mengkom en beschikt deze over een mengkom met een inhoud van 3.5L. Wie met één aanschaf verschillende functies wilt combineren, zal de Braun MultiMix 3 HM 3135 – Handmixer wel geschikt vinden omdat naast het mixen en kneden, het mogelijk is dankzij de aparte kommen, om er ook mee te hakken. Zelfs groenten en vlees vormen geen probleem voor deze mixer. Na al het werk, is het schoonmaken gewoon een kwestie van het plaatsen van de losse delen in de vaatwasmachine.