Broodjes met bacon, ei en Emmentaler

Broodjes met bacon, ei en Emmentaler
Porties: 4
Auteur: Miele.nl
Wat gaat er in?
  • 4 ronde afbakbroodjes
  • 4 eieren M
  • 4 plakken bacon
  • 50 gram Emmentaler geraspt
  • 4 takjes tijm
  • Peper
Hoe maak ik het klaar?
  1. Snijd de bovenkant van het broodje en hol de broodjes uit.
  2. Leg een plak mooie bacon in het broodje.
  3. Strooi wat van de geraspte Emmentaler op de bodem.
  4. Breek in ieder broodje een ei en laat de dooier heel.
  5. Strooi hierover wat peper en verse tijm en als laatste de Emmentaler.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus.
  7. Plaats de broodjes op een bakplaat (of een bakplaat met gaatjes) en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af.
  8. Controleer nu het ei. Als het ei nog niet ver genoeg gestold is, dek het dan af met aluminium folie en laat het op 120 °C verder garen.
Tips / Opmerkingen

Serveer met wat spinaziesalade.

Het lekkerst is het als de dooier nog licht lopend is