LINZENCURRY MET GROENTEN

LINZENCURRY MET GROENTEN

 

Afdrukken

LINZENCURRY MET GROENTEN

Hoelang ben ik er mee bezig? 25 minutes
Porties 4
Calorieën 790 kcal
Auteur Lassie.nl

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels rijstolie
  • 1 grote ui in dunne partjes
  • 300 - 400 g linzen uit pot of blik
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 400 g rijpe tomaten in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g Lassie Basmatirijst met extra vezels
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels verse koriander

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Schep de courgette en aubergine erdoor en bak al omscheppend 1 - 2 min.
  2. Voeg de tomaten toe en bak nog 1 - 2 min. Voeg al roerend de kokosmelk en groentebouillon toe. Breng het gerecht al roerend aan de kook en stoof de curry in 15 min. zachtjes gaar. Kook intussen ook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen.
  3. Laat de linzen uitlekken. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en roer de garam masala met de geraspte kokos erdoor en bak zachtjes 1 - 2 min. Schep dit mengsel samen met de linzen door de curry en warm nog even door.
  4. Serveer de basmatirijst in wijde kommen en schep de curry erop. Strooi de koriander erover.

Tips / Opmerkingen

Tip: In India wordt deze curry geserveerd met gebakken mosterdzaadjes. Hou je ook van pittig? Verwarm 2 eetlepels olie in een steelpan en verwarm 1 eetlepel mosterdzaadjes tot ze beginnen te knappen. Verdeel dit over de curry in de kommen.