Spaanse cheesecake & ijskoffie

 

Afdrukken

Spaanse cheesecake & ijskoffie

Bereidingstijd 30 minutes
Porties 4
Auteur Nespresso

Wat gaat er in?

  • 12 Stuks IJsblokjes
  • 90 ml Melk
  • 4 Eieren
  • 250 gr Witte Suiker
  • 100 gr Boter
  • 500 gr Roomkaas
  • 0.5 Stuk Citroen
  • 100 gr Bloem
  • 100 gr Framboos
  • 100 gr Blauwe Bes
  • 1 Theelepel Zout
  • 200 gr Speculoos

BENODIGDHEDEN

  • Lepel
  • Aluminium folie
  • Kom
  • Oven
  • Bakvorm
  • Bakpapier

Hoe maak ik het klaar?

VOORBEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200º. Leg vier kleine bakvormen met verwijderbare bodem klaar, vet ze in en bekleed ze met bakpapier.

BODEM

  1. Warm de boter op tot kamertemperatuur. Meng de boter met de verkruimelde speculoos. Leg het mengsel op de bodem en zijkanten van de bakvormen en druk het goed aan tot het een glad geheel wordt.

CHEESECAKE

  1. Meng de eieren, suiker en boter in een grote kom. Pak een andere kom en meng hier de kaas, kaneel, citroenschil en zout in. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en roer het geheel door. Voeg al roerend de bloem toe tot het een glad beslag wordt.

BESSEN

  1. Plaats wat frambozen en blauwe bessen op de cakebodem. Voeg het beslag toe en verdeel de rest van de frambozen en blauwe bessen over de bakvormen.

IN DE OVEN

  1. Plaats de bakvormen in de oven en bak 8 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 180º en bak nog 30 minuten. Haal de bakvormen uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Bedek de bakvormen met aluminiumfolie en zet het voor 10 minuten in de oven.

UIT DE OVEN

  1. Haal de bakvormen met cheesecake uit de oven en laat ze afkoelen. Haal de cheesecakes uit de bakvormen en serveer ze lauw of koud.

Tips / Opmerkingen

SERVEER MET EEN IJSKOFFIE

Nespresso koffie machine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *