mini kaneel en pindakaas pancakes & Envivo Lungo

Mini kaneel en pindakaas pancakes & Envivo Lungo

Afdrukken

Mini kaneel en pindakaas pancakes & Envivo Lungo

Auteur Nespresso

Wat gaat er in?

  • 4 Envivo Lungo capsules 4 x 110 ml
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 150 ml warm water
  • 90 ml warme melk
  • 200 gr bloem
  • 1.5 eetlepel kristalsuiker
  • 50 gr bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneelsuiker
  • 3 eetlepels grof gehakte pinda's
  • plantaardige olie
  • 10 gr boter

BENODIGDHEDEN

  • Kom
  • Houten lepel
  • Pan

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de gist, het water en de melk in een kom. Laat het 15 minuten staan.
  2. Meng de bloem en de suiker in een grote kom. Voeg het mengsel van gist, water en melk geleidelijk toe aan de bloem en suiker en meng het met een houten lepel totdat het de vorm van deeg aanneemt. Leg bloem op het aanrecht en kneed het deeg voor 10 minuten, totdat het glad en elastisch is. Voeg water toe als het deeg te droog is of voeg bloem toe als het deeg te kleverig is. Maak een bal van het deeg en leg het in een licht geoliede kom. Dek de kom af en laat het 45 minuten staan op een warme plek.
  3. Meng de bruine suiker, de kaneelsuiker en de pinda's in een kom. Kneed het deeg voor drie minuten.
  4. Verdeel het deeg in acht delen en maak van elk deel een bal. Maak vervolgens de ballen plat om er schijven van te maken. Plaats 1 tot 1.5 eetlepel van het mengsel van bruine suiker, kaneelsuiker en pinda's op het midden van elke schijf. Vouw vervolgens de schijven om en maak ze plat zodat ze 1 cm dik worden.
  5. Warm boter op in een koekenpan met een beetje olie en laat de pancakes 1 tot 2 minuten op elke kant liggen zodat ze bruin worden. De pancakes zijn het lekkerst als ze goud en knapperig zijn.
  6. Haal de pancakes uit de pan, leg ze even op absorberend papier.
  7. Serveer de pancakes warm met een Envivo Lungo (110 ml).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *