Chocolade-oliebollen met cranberry's

Chocolade-oliebollen met cranberry’s

 

Afdrukken

Chocolade-oliebollen met cranberry's

Bereidingstijd 1 hour
Porties 24
Auteur Boodschappen

Wat gaat er in?

  • 250 milliliter melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 300 gram bloem gezeefd
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 125 gram gedroogde cranberry's of
  • 125 gram rozijnen
  • zonnebloemolie om te frituren
  • poedersuiker om te bestrooien

Benodigdheden

  • keukenpapier

Hoe maak ik het klaar?

Voorbereiden

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm, roer de gist erdoor en laat even staan. Meng de bloem met de suiker en cacao en voeg het ei toe. Giet vervolgens langzaam de melk erdoor en klop tot een glad beslag. Voeg de cranberry’s toe en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180ºC.
  2. Schep met 2 ingevette lepels (of een ijslepel) ballen van het beslag en laat deze in de olie zakken. Bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar en goudbruin.
  3. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *