Citroentaartjes met frambozen

Citroentaartjes met frambozen

 

Citroentaartjes met frambozen
Bereidingstijd
25 mins
Kooktijd
35 mins
Totaal tijd
1 hr
 

Gemaakt door Keukenatelier voor Tante Fanny

Auteur: Tantefanny.nl
Wat gaat er in?
  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 200 g gecondenseerde melk
  • 80 g citroensap
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 2 eieren
  • 175 g frambozen ongeveer 30 stuks
Hoe maak ik het klaar?
  1. De oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Snijd het deeg met een pizzasnijder over de lengte in tweeën. Snijd dan elk deel in 5 stukken, zodat je 10 rechthoekjes krijgt van ongeveer 8×12 cm.
  3. Snijd rondom elk vierkantje een rand van 1 cm.
  4. Prik met een vork gaatjes in het deeg, maar niet in de randjes.
  5. Klop 1 van de eieren los en gebruik de helft hiervan om het deeg mee in te kwasten. 

    Zet de andere helft apart en meng dit alvast met het andere ei voor de citroenvulling.

  6. Kwast het deeg in met ei en vouw de randjes van het deeg naar binnen (eerst de lange zijden dan korte). 

    Kwast nu ook de bovenkant van de randjes in met een beetje ei.
    Schuif het deeg inclusief het bakpapier op een bakplaat en bak de taartjes in het midden van de oven gedurende 20 min.

  7. Maak ondertussen de citroenvulling af.
    Meng het overgebleven ei met de gecondenseerde melk.
    Voeg ook het citroenrasp en -sap toe en roer.
    Het handigst is het om deze vulling in een maatbeker met schenktuit doen, zodat je de vulling straks makkelijk kunt verdelen over de taartjes.
  8. Na het bakken schakel je de oven terug naar 170°C boven-/onderwarmte.
    Het midden van de taartjes is enigszins gaan opbollen tijdens het bakken.
    Druk dit deel met de achterkant van een vork weer plat.
    Schenk de citroenvulling in de bladerdeeg taartjes en vul deze tot aan de rand.
  9. Schuif de taartjes weer terug in de oven en bak ze nog 15 min. tot de citroenvulling gaar is.
    Haal de taartjes uit de oven en laat ze minimaal 1 uur afkoelen voordat je ze decoreert met frambozen.
    Bewaar ze tot het serveren afgedekt in de koelkast, iets gekoeld zijn ze namelijk het lekkerst!
Tips / Opmerkingen