Tomatenstrudel

Tomatenstrudel

 

Tomatenstrudel
Bereidingstijd
20 mins
Kooktijd
35 mins
Totaal tijd
55 mins
 
Auteur: Tantefanny.nl
Wat gaat er in?
  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1 kleine prei in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 g cherrytomaten in vieren gesneden
  • 40 g broodkruim
  • 250 g mascarpone
  • 2 msp geraspte nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • 1 ei om te bestrijken
Hoe maak ik het klaar?
  1. Verwarm de oven voor op 220° C boven / onderwarmte en haal het deeg 10 min. van tevoren uit de koelkast.
  2. Meng de prei met de knoflook, tomaten en het broodkruim.
  3. Breng de mascarpone op smaak met nootmuskaat, zout en peper tot het kruidig is en voeg toe aan de groenten.
  4. Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier op de bakplaat en plaats de vulling op het onderste deel van het deeg.
  5. Aan de onderkant links en rechts een rand vrij laten van ca. 2 cm.
  6. Vouw het deeg links en rechts over de vulling en rol het van onderaf in een strudel.
  7. Snijd met een mes de strudel in met een kruisvorm.
  8. Bestrijk met ei.
  9. Bak onderin de oven gedurende 30 - 35 minuten tot de strudel goudbruin is.

Recept Video

Tips / Opmerkingen

Voor een light versie kunt u ook mascarpone of zure room met verlaagd vetgehalte gebruiken