Javaanse saté

Javaanse saté

Afdrukken

Javaanse saté

Gang Hapje
Keuken Indische keuken
Porties 4 personen
Auteur 't Zusje Tapas restaurants

Wat gaat er in?

Voor de saté

  • 4 stokjes varkenssaté gemarineerd
  • 1 zakje casave
  • 20 gram gebakken uitjes

Voor de Javaanse satésaus

  • 20 gram knoflook
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 45 gram limoensap
  • 15 gram gembersiroop
  • 190 gram ketjap manis
  • 10 gram komijnzaad
  • 15 gram parikapoeder
  • 30 gram expresso
  • 200 gram kokosmelk
  • zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pers de knoflook uit en fruit deze in de zonnebloemolie

  2. Breng het geheel aan de kook en laat tien minuten trekken op laag vuur.

  3. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.

  4. Bak de saté in een koekenpan om en om bruin en leg op een bordje zodra deze gaar is.

  5. Doe er de Javaanse satésaus over en strooi de gebakken uitjes eroverheen.

  6. Leg de casave naast de saté op het bordje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *