Kip in calvados-roomsaus

Kip in calvados-roomsaus

 

Afdrukken

Kip in calvados-roomsaus

hoofdgerecht voor 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 kip van 1 8 kg, in delen
  • 100 gr boter
  • zout peper
  • 1 bouquet garni 1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1 fles cider mousserende appelwijn, 0,75 liter 1 dl calvados (distillaat van cider)
  • 250 gr crŠme fraOEche
  • 250 gr champignons grote gehalveerd
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. VOORBEREIDEN: poelier vragen kip in 8 stukken te snijden. Rest karkas in stukken gehakt
  2. meevragen.
  3. BEREIDEN: kipdelen met zout en peper bestrooien. In grote braadpan boter
  4. verhitten. Kipdelen en karkasdelen rondom bruin bakken. Bouquet garni toevoegen. Kip met
  5. deksel op pan in ñ 20-25 minuten zachtjes gaar laten worden. Kip uit pan nemen (karkas erin
  6. laten). Sjalotjes toevoegen en ñ 5
  7. minuten bakken. Cider en calvados toevoegen en aanbaksels losroeren. ñ 10
  8. minuten zachtjes laten koken. Saus zeven. Tot helft laten inkoken. CrŠme fraOEche erdoor
  9. roeren. Champignons toevoegen en in ñ 8 minuten zachtjes gaar laten worden. Peterselie erdoor
  10. roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *