Krokante Groentebuideltjes

Krokante groentebuideltjes

 

Afdrukken

Krokante groentebuideltjes

met slasa rosso en sweet chilli yoghurtsaus

Gang Voorgerecht
Porties 4 personen
Auteur 't Zusje Tapas restaurants

Wat gaat er in?

Groentebuideltje

  • 8 rijstvellen voor springrolls (10x10 cm)
  • 150 gram bami groenten fijn gesneden
  • 50 ml ketjap manis
  • 12 ml gember siroop
  • 0.5 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 8 lange sprieten bieslook

Salsa rosso

  • 2 gram peterselie fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 80 gram ui fijngesnipperd
  • 2 gram zout
  • 2 gram peper grof gemalen
  • 7 gram Franse mosterd fijn
  • 3 ml citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 gram tomatenpuree
  • 20 gram tomaat in blokjes

Sweet chilli yoghurtsaus

  • 20 ml bloemenhoning
  • 1 snufje zout
  • 45 ml water
  • 12 gram spaanse peper versgemalen
  • 5 gram gember versgemalen
  • 3,5 ml sojasaus
  • 2 gram tomatenpuree
  • 5 ml citroensap
  • 10 gram crème fraîche
  • 60 ml volle yoghurt
  • 60 gram mayonaise
  • 2 gram peterselie fijngehakt

Gepofte cherrytomaatjes

  • 12 cherrytomaatjes aan de tak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

Groentebuideltje

  1. Doe de ketjap, de gembersiroop, de sambal en de knoflook samen in een beslagkom en mix door elkaar.

  2. Meng de groenten erdoorheen en laat een half uur intrekken

  3. Leg een rijstvel op een snijplank en smeer met een kwastje de randen in met water.

  4. Knijp de groenten goed uit en leg een handje in et midden van het velletje.

  5. Pak de puntjes bij elkaar, vouw het buideltje dicht en knoop er een bieslook sprietje omheen.

  6. Herhaal dit met alle buideltjes

Salsa rosso

  1. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg al roerende alle ingrediënten (op de tomatenblokjes na) toe en breng op smaak met zout en peper.

  2. Laat het geheel even goed doorwarmen.

  3. Voeg tot slot al roerende de tomatenblokjes toe en laat afkoelen.

Sweet chili yoghurtsaus

  1. Giet water in een steelpan en voeg de Spaanse peper, de gember, de honing, de tomatenpuree, het citroensap, de sojasaus en het zout toe.

  2. Breng het geheel al roerende aan de kook.

  3. Laat het goed afkoelen

  4. breng de Crème fraîche de yoghurt, de mayonaise en de peterselie erdoor.

  5. Bewaar het in de koeling

Gepofte cherrytomaatjes

  1. Knip de tomaatjes per drie los van de streng

  2. Leg deze in een ovenschaal.

  3. Maak een  papje van de olijfolie en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.

  4. Pof de tomaatjes vier minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

  5. Laat de tomaatjes afkoelen

Tips / Opmerkingen

Opmaak van het bord

  • Neem vier tapasschaaltjes.
  • Verdeel hier de Salsa rosso over.
  • Giet de sweet chilli yoghurtsaus in een zigzaggende beweging over de Salsa rosso.
  • Frituur de acht buideltjes op 180 graden totdat ze mooi bruin zijn
  • leg twee buideltjes per bordje op de Salsa rosso.
  • Leg hier een trosje van de drie gepofte tomaatjes bij en maak het geheel af met een takje kervel

Eet smakelijk van dit recept van Rob van de Velde Chef kok bij 't Zusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *