Bladerdeeg-broccolipakketjes

Bladerdeeg-broccolipakketjes

 

Bladerdeeg-broccolipakketjes
Bereidingstijd
20 mins
Kooktijd
25 mins
Totaal tijd
45 mins
 

Gemaakt van vers bladerdeeg

Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar
Wat gaat er in?
  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1 kleine broccoli
  • 1 el sesamolie
  • 100 g crème fraîche
  • 1 el peterselie gehakt
  • 50 g bergkaas geraspt
  • Zout en cayennepeper
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • 2 el zwarte sesamzaadjes om te bestrooien
Hoe maak ik het klaar?
  1. Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de broccoli in lange roosjes van ongeveer 6 cm en marineer met sesamolie en sojasaus.
  3. Schil en snij de stronk van de broccoli en meng met crème fraîche, peterselie en bergkaas en breng op smaak met zout en cayennepeper.
  4. Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en snijd in 6 vierkanten. Leg 1-2 eetlepels van het mengsel diagonaal op de deeghoeken en verdeel de broccoli erover. Breng de twee tegenover elkaar liggende hoeken naar elkaar toe en druk stevig. Bestrijk met ei en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
  5. Bak onderin de oven 20-25 min. tot de pakketjes goudbruin zijn.

Recept Video