Ierse aardappeltaart

Ierse aardappeltaart

 

Afdrukken

Ierse aardappeltaart

bijgerecht voor 8-10 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 pak bladerdeeg Danerolles, koeling
  • 600 gr aardappels in schil gekookt
  • zout peper
  • 400 gr rijpe peren geschild, in dunne plakken 300 gr cheddarkaas, in plakken
  • 1 1/4 dl zure room
  • 3 eidooiers
  • 4 eetlepels geraspte oude kaas
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel gedroogde majoraan

Hoe maak ik het klaar?

  1. extra nodig: springvorm (doorsnede 20 cm), bakpapier, steunvulling
  2. Oven voorverwarmen op 200 èC. Vorm met deeg bekleden, overhangend deeg afsnijden.
  3. Bakpapier en steunvulling op deeg leggen. In midden van oven ñ 15
  4. minuten bakken. Aardappels schillen en in hele dunne plakken snijden. Op deegbodem
  5. (papier en vulling verwijderd) scheppen: laagje aardappel, zout, peper, laagje peer, laagje
  6. cheddar, dit nog 1x herhalen. Afdekken met aardappel, dakpansgewijs geschikt. Zure room,
  7. eidooiers, oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan mengen en over taart gieten. In oven
  8. in nog 30-40 minuten gaar bakken.
  9. Wijnadvies
  10. De wijn die erbij past, moet fris, fruitig zijn maar wel met zachte, milde zuren. Wijnen
  11. gemaakt van de druif colombard hebben dat. Probeer eens de Chƒteau de Didonne, Vin de pays
  12. de Charentais Colombard 1992.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *