Gevulde peren met pruimen

Gevulde peren met pruimen

 

Afdrukken

Gevulde peren met pruimen

nagerecht voor 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 150 gr Stilton Engelse kaas
  • 1 1/2 eetlepel boter
  • 4 stevige rijpe handperen
  • 1 citroen uitgeperst
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 dl rode port
  • 20 pruneaux gedroogde pruimen,

Hoe maak ik het klaar?

  1. ontpit extra nodig: spuitzak met spuitmondje
  2. VOORBEREIDEN: plakjes bladerdeeg ontdooien. Kaas met boter roeren. In spuitzak
  3. overdoen. Peren schillen (steeltjes bewaren). Met appelboor van bovenaf uithollen tot bijna
  4. onderin. Buitenkant met citroensap inwrijven.
  5. Kaasmengsel in peren spuiten. Plakjes deeg dun uitrollen. Deeg om peren vouwen, te veel
  6. afsnijden. Van restjes deeg blaadjes snijden en om bovenkant van peer vouwen. Steeltje erin
  7. terug steken. In koelkast bewaren.
  8. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 èC. Deeg met ei bestrijken. Op bakplaat in oven in
  9. ñ 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  10. Intussen port verwarmen. Pruneaux ñ 15 minuten erin laten wellen. Peer op bord zetten,
  11. pruneaux en port eromheen scheppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *