Pastina con vico

Pastina con vico

 

Afdrukken

Pastina con vico

(vijgentaartje) voor 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 450 gr bladerdeeg 10 plakjes, ontdooid 4 verse vijgen, ongeschild
  • 2 rijpe peren geschild, klokhuis verwijderd 40 gr boter
  • 1/2 vanillestokje
  • 10 anijszaadjes fijngewreven
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 èC. Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42 cm.
  2. Inprikken. In midden van oven in 12-16 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen. 12
  3. rondjes (doorsnede 10 cm) uitsteken. Vruchten in dunne plakjes snijden. In 20 gr boter vijg met
  4. opengesneden vanillestokje ñ 2 minuten bakken, in rest van boter peer met anijs ñ 2 minuten
  5. bakken. Laten afkoelen.
  6. 4 stapeltjes maken van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje.
  7. Bestrooien met poedersuiker.
  8. Serveren met frambozen-of aardbeienpuree (200 gr fruit pureren, zeven en met 1 eetlepel
  9. citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker mengen).
  10. Idee: ook lekker met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *