Tobleronemousse met sinaasappelsaus

Tobleronemousse met sinaasappelsaus

 

Afdrukken

Tobleronemousse met sinaasappelsaus

nagerecht voor 6 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 300 gr Toblerone reep
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 4 dl slagroom
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 100 gr suiker
  • 5 eetlepels marmelade

Hoe maak ik het klaar?

  1. VOORBEREIDEN: chocolade boven kom in stukjes breken. In pannetje met heet water
  2. zetten tot chocolade zacht is. Eieren met poedersuiker schuimig kloppen. Door gesmolten
  3. chocolade roeren. Slagroom stijfkloppen en door chocolademassa spatelen. 2-3 uur laten
  4. opstijven. Sinaasappelsap aan de kook brengen en ñ 5 minuten laten koken. Met dunschiller
  5. reepjes van sinaasappel trekken. In sinaasappelsap ñ 10 minuten zachtjes koken. Uit sap
  6. scheppen en droogdeppen. 1/2 dl water met suiker aan de kook brengen en tot dikke siroop laten
  7. inkoken. Van vuur af schilletjes erdoor roeren. ñ 30 minuten laten marineren. Marmelade door
  8. sap roeren.
  9. AFWERKEN: Saus verwarmen tot vloeibaar. Ovale bolletjes mousse op borden scheppen.
  10. Garneren met schilletjes. Saus eromheen scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *