Warme frambozensouffle

Warme frambozensoufflé

 

Afdrukken

Warme frambozensouffl‚

nagerecht voor 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 150 gr diepvries frambozen
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 2 eetlepels framboise of kirsch eau de vie 2 eieren, gesplitst
  • 25 gr suiker
  • 1 eetlepel boter
  • poedersuiker
  • 1 blikje frambozen
  • 1 bakje verse frambozen

Hoe maak ik het klaar?

  1. extra: 4 souffl‚vormpjes (inh. 1 1/2 dl) VOORBEREIDEN: frambozen ontdooien en pureren.
  2. Puree langzaam aan de kook brengen. Zeven. Aardappelmeel gladroeren met 1/2 eetlepel eau de
  3. vie. Zoveel door warme puree roeren tot gebonden massa ontstaat. Laten afkoelen.
  4. Eidooiers met helft van suiker schuimig kloppen. Frambozenpuree erdoor roeren. Afgedekt
  5. bewaren. Vormpjes met boter invetten en met poedersuiker bestuiven.
  6. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 èC. Eiwitten met andere helft van suiker stijf
  7. kloppen. Frambozenmengsel erdoor spatelen. Vorm tot 3/4 met mengsel
  8. vullen. In braadslede met kokend water zetten. In oven souffl‚etjes in ñ 15
  9. minuten au bain-marie laten rijzen.
  10. Intussen voor saus blik frambozen met sap en eau de vie ñ 5 minuten verwarmen. Pureren en
  11. zeven.
  12. Souffl‚etjes direkt uit oven serveren. Bestuiven met poedersuiker en garneren met verse
  13. frambozen.
  14. Saus er apart bij geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *