Ge­rook­te zalm­bon­bon

 

Afdrukken

Ge­rook­te zalm­bon­bon

Bereidingstijd 15 minutes
Porties 4
Calorieën 220 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 12½ g bieslook
  • ½ friszoete appel bijv. elstar
  • 150 g rauwkostmix radijs
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 200 g gerookte zalm
  • 40 g rucola
  • 1 el olijfolie frisse citroen

Keukenspullen

  • 4 kopjes of kommetjes Ø 8 cm, hoogte 4 cm
  • vershoudfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil. Meng de bieslook, appel, rauwkost, yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Leg een een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel de rauwkost erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht. Bewaar de zalm bonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
  3. Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook.

Tips / Opmerkingen

Bereidingstip: Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *