Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

Afdrukken

Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

Bereidingstijd 15 minutes
Porties 4
Calorieën 500 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 20 g rucola
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1 zalmhaasje
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 100 g crème fraîche

Keukenspullen

  • staafmixer met hoge beker
  • vershoudfolie
  • portioneerring Ø 7 cm

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.
  2. Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
  3. Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie. Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan. Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje. Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.
  4. Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.

Tips / Opmerkingen

Bewaartip: Je kunt de rucolaolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucolaolie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *