Selecteer een pagina

Beste Ijsmachine

2020

Een heerlijk ijsje is wel iets waar weinig nee tegen zullen zeggen en komt het niet alleen door het afkoelend effect, maar zeker ook de verschillende smaken waarover men kan beschikken. Dat is trouwens ook een punt dat sterk is bij een ijsmachine en is het nog erbij iets waar men in de keuken zelf aan de slag kan. Met een ijsmachine kan iedereen de heerlijkste combinaties tevoorschijn toveren en zelf wat extra’s toevoegen zoals stukjes fruit of chocolade. Het is een vrijheid die bij elk gezin wel in zal slaan en is het gemak waarmee alles te werk gaat, wel eentje, dat niet veel mensen niet zullen weigeren. Ook de hoeveelheden die er gemaakt kunnen worden, is een pluspunt en is het wel voldoende om iedereen tevreden te stellen. De kom waarin het koelelement meestal ook gelijk in verwerkt is, kan gelijk gebruikt worden als opslag. Het is handig om de koelelementen altijd in de vriezer te laten zodat het altijd beschikbaar is voor het maken van een flinke hoeveelheid ijs. Het langzaam ronddraaien van de spatel zorgt voor het maken van verschillende ijssoorten en is het schoonmaken ook geen probleem.

NaamTypeBereidingstijdAutomatische uitschakelingMeer informatie
Domo DO9066IZelf vriezend30 minutenJa
Clatronic ICM 3594Los koelelement voor in vriezer(in koelkast) 12 uurNee
Princess 282605Los koelelement voor in vriezer10 minutenNee
Domo DO2309ILos koelelement voor in vriezer30 minutenNee
Cuisinart ICE40BCEZelf vriezend30 minutenNee

Domo DO9066I

Wie is er nu niet dol op een heerlijk ijsje en moet er nu juist niets te vinden zijn in huis wanneer je nu eentje lust. Dat zal je wel nooit overkomen wanneer je de Domo DO9066I – Zelfvriezende IJsmachine in huis haalt. Het grootste voordeel van deze prachtig uitziende ijsmachine is wel, dat er geen lange wachttijden aan verbonden zijn omdat je eerst een koelelement in de vriezer moet plaatsen. De koeling wordt door het apparaat zelf geregeld dankzij de ingebouwde compressor en kan je al na een uur beschikken over heerlijk ijs. Het toevoegen van de ingredienten vormt geen probleem dankzij de vulopening en kan na afloop de kom met het ijs uit de machine verwijderd worden. Dankzij de vulopening is het ook mogelijk op het laatste moment wat extras toe te voegen zoals stukjes chocolade of fruit. Maak zo jouw eigen combinaties en bedraagt de inhoudt maar liefst 1,5L. Dat is gelijk voldoende voor iedereen in het gezin. Bewaar de kom in de vriezer en is de Domo DO9066I – Zelfvriezende IJsmachine snel schoon te krijgen.

 

Clatronic ICM 3594

Een heerlijk ijsje kan er wel altijd door, of het nu warm is of gewoon wanneer je er lust in hebt, ook al is de temperatuur buiten al flink gedaald. De Clatronic ICM 3594 – Ijsmachine komt dan wel als geroepen op zulke momenten en vult het dankzij de opening aan de onderkant, snel zo een cone op. Dat zullen niet alleen de kinderen leuk vinden. Om voor de juiste dosering te kunnen zorgen, bevindt er zich een speciale knop aan de bovenzijde. Voor het kunnen maken van het ijs, dient het koelelement eerst in de vriezer geplaatst te worden en is het daarna voldoende om 1L ijs te maken. De combinaties zijn ruim en kunnen alle ingredienten vanuit de vulopening in de bak geplaatst worden. De motor is krachtig en laat het roerelement rustig zijn werk doen. Gecshikt voor het maken soft-, sorbet- en yoghurtijs. Eenvoudig te bedienen en komt met een uitgebreidt receptenboek.

 

Princess 282605

Ijs met stukjes fruit erin of juist wat koekkruimels, het is allemaal wel mogelijk met de Princess 282605 – Ijsmachine. Deze machine is namelijk ideaal voor zij die hun eigen ijscombinaties willen maken en is de kom met een inhoudt van 1.5L ruim voldoende. Met het koelelement al vooraf in de vriezer geplaatst, kan je al na 20 minuten beschikken over ijs. De instellingen kunnen allemaal afgelezen worden op de digitale display en kan er naar wens ook sorbet of frozen yoghurt worden gemaakt. Alles geschiedt automatisch en is de kom uitneembaar. Zo kan al het ijs dat er overblijft, gewoon in de vriezer bewaard worden. Handig is het altijd, om het koelelement dan ook gelijk in de vriezer te stoppen zodat die altijd gelijk ter beschikking is. De Princess 282605 – Ijsmachine is bovendien compact in zijn afmetingen en kan dus met gemak meegenomen worden naar de camping. Zo mag een lekker ijsje nooit ontbreken wanneer de zon eens flink aan het schijnen is.

 

Domo DO2309I

De Domo DO2309I – Ijsmachine valt wel gelijk op door de compacte afmetingen en is ondanks dat, het apparaat in staat om binnen een half uur al 1L aan ijs te maken. Voldoende dus en is het koelelement geintegreerd in de kom waarin het ijs wordt gemaakt. De motor bevindt zich aan de bovenzijde en is snel te verwijderen. Dat maakt het schoonmaken tot een eenvoudige klus. De motor is beschermd tegen oververhitting en bevindt de vulopening zich in het deksel. Die is transparant uitgevoerd zodat alles gevolgt kan worden en via de vulopening ook nog extra ingredienten zoals stukjes fruit of koek. Handig is het ook, dat de hele kom verwijdert kan worden en in de vriezer geplaatst kan worden. Zo heb je niet alleen altijd wel ijs bij de hand, maar is het koelelement ook gereed om gelijk gebruikt te worden voor het bereiden van een nieuwe hoeveelheid ijs.

 

Cuisinart ICE40BCE

Het is wel dubbel zo veel plezier met de Cuisinart ICE40BCE – Ijsmachine en komt dat door de twee kommen waarin er tegelijk ijs kan worden bereidt. Beide kommen kunnen apart in de vriezer worden geplaatst om het koelelement de kans te geven om helemaal te vriezen en heeft elk een inhoudt van 1L. het maken van 2 combinaties is dus snel gedaan en bevindt de vulopening zich aan de bovenzijde. Het deksel is transparant uitgevoerd en binnen een handomdraai verwijdert. Veel werk aan het schoonmaken is er ook niet en vormen de kommen ook nog een handige bewaarplek voor al het ijs dat over mocht blijven. Indien er de behoefte er niet voor is, kan er ook maar in 1 kom ijs worden bereidt. Let er wel op wanneer het ijs al gereed is omdat de Cuisinart ICE40BCE – Ijsmachine niet beschikt over een timer.

 

Conclusie Ijsmachine

Er hoeft dus niet meer gewacht te worden op heerlijk ijs tot je het van de supermarket hebt gehaald, maar kan het nu ook zelf worden bereidt. De mogelijkheden zijn daarbij wel bijzonder ruim en kunnen er een groot aantal varianten worden gemaakt die je doorgaans niet kan kopen. Denk maar aan wat extra fruit of stukjes koek. De langzame beweging van de spatel laat alles goed mengen en zorgt het altijd wel voor een luchtig ijsje. Neem nu de Cuisinart ICE40BCE – Ijsmachine, waarbij er tegelijk twee varianten gemaakt kunnen worden dankzij de dubbele bakken. Een ijscone tevoorschijn toveren kan met de Clatronic ICM 3594 – Ijsmachine en worden de porties keurig tot in de cone gespoten. Wie het geduld niet heeft om te wachten tot de koelelementen hun temperatuur hebben bereikt, zal de Domo DO9066I – Zelfvriezende IJsmachine dan wel een goede aanwinst vinden omdat het over een eigen compressor beschikt om de juiste temperatuur te bereiken. Compact en ook geschikt om mee te nemen naar de camping, is de Princess 282605 – Ijsmachine.