Crêpes gevuld met appelcompote

 

Crêpes gevuld met appelcompote
nagerecht voor 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande
Wat gaat er in?
  • 150 gr boter
  • 130 gr bloem
  • zout
  • 2 1/2 dl melk
  • 3 eieren
  • 1 kg appels geschild, in schijfjes
  • 50-100 gr suiker
  • 4 eetlepels Cointreau likeur
Hoe maak ik het klaar?
  1. extra nodig: ovenschaal, ingevet
  2. 25 gr boter smelten. Van bloem, snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter beslag maken.
  3. In 50 gr boter van beslag dunne flensjes bakken, warm houden.
  4. In rest van boter schijfjes appel al roerende op laag vuur in ñ 20 minuten tot dikke moes
  5. bakken. Naar smaak suiker toevoegen en al roerende nog ñ 5
  6. minuten laten pruttelen. Van vuur af likeur toevoegen. Oven voorverwarmen op 225 èC.
  7. CrŠpes vullen met appelmoes, oprollen of -vouwen en naast elkaar in ovenschaal leggen. ñ 5
  8. minuten in oven verwarmen.
  9. Idee: de flensjes kunnen ook geflambeerd worden. In kleine pan beetje likeur verwarmen
  10. (afzuigkap uit), likeur aansteken en over flensjes schenken.
  11. Lekker met lobbig geklopte slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *