Pittge linzencurry

Pittge linzencurry

 

Afdrukken

Hoelang ben ik er mee bezig? 25 minutes
Porties 4
Calorieën 550 kcal
Auteur Lassie.nl

Wat gaat er in?

  • 300 g Lassie Basmatirijst
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • ½ rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • eetlepel Madras kerriepoeder
  • 4 - 5 tomaten in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 g linzen pot of blik
  • 1 verse serehstengel geplet (of 1 eetlepel citroensap)
  • 2 eetlepels verse koriander grof gehakt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de olie en fruit de ui met knoflook, gember en rode peper zachtjes 2 - 3 min.
  2. Roer de kerriepoeder erdoor en bak al roerend nog 1 minuut. Voeg de tomaten toe en bak 2 min. op zacht vuur, roer regelmatig.
  3. Roer er de kokosmelk en zout erdoor. Laat de linzen uitlekken en voeg deze toe. Breng al roerend aan de kook.
  4. Duw de serehstengel tussen de linzen en laat de curry 8 - 10 min. zachtjes sudderen. Verwijder de serehstengel en voeg zout naar smaak toe.
  5. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de linzencurry in wijde kommen met basmatirijst en strooi er koriander over.

Tips / Opmerkingen

Deze curry is opgebouwd uit alleen plantaardige producten. In plaats van water en zout kun je ook groentebouillon van biologische bouillonblokjes gebruiken. Serveer de curry met een flinke dot kokosroom in het midden en strooi daar de koriander over.