Bies­look­bli­ni's met zalm

Bies­look­bli­ni’s met zalm

Afdrukken

Bies­look­bli­ni's met zalm

Bereidingstijd 25 minutes
Porties 4
Calorieën 405 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 150 g poffertjesmix
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1 citroen schoongeboend
  • 25 g bieslook
  • 30 g boter
  • 2 tl fijngeraspte mierikswortel
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g gerookte zalm

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de poffertjesmix en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde eerst de melk en dan het ei toe.
  2. Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer erdoor. Snijd de bieslook fijn en roer 2/3 door het beslag.
  3. Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak per keer 4 kleine pannenkoekjes (blini’s) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer ze na 2 min. Maak met de rest van de boter nog 8 blini’s. Leg ze op een schaal.
  4. Meng de mierikswortel met de crème fraîche, peper en eventueel zout. Bestrijk de blini’s met wat crème fraîche. Verdeel de zalm in 12 gelijke stukjes en leg ze op de crème fraîche.
  5. Bestrooi met de rest van de bieslook en eventueel nog wat peper.
  6. Bewaartip:
  7. Je kunt de blini’s tot 3 dagen van tevoren bakken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze 2 min. in de magnetron op 700 watt of 5 min. in de oven op 180 °C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *