Selecteer een pagina

Beste Wokpan 2020

Het begon als een voorzichtige trend die kwam overwaaien uit het Oosten en werd het meer gebruikt in de keukens van restaurants. Er kwam hierin echter langzaam verandering in toen ook het groter publiek kennis begon te maken met het gemak waarmee veel gerechten zich lieten bereiden met een wokpan en is het langzamerhand niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Dankzij de dunne bodem en de stevige handgrepen, zijn tal van gerechten er al binnen enkele minuten gaar. Met behulp van een paar simpele bewegingen kan de inhoud steeds weer worden omgedraaid en wordt er zo voor gezorgt, dat niets aanbrandt en volledig gaar wordt. Een anti-aanbaklaag is niet altijd nodig en is een scheutje olie al voldoende om het aanbakken te voorkomen. Er moet wel ervoor gewaakt worden, om de anti-aanbaklaag niet te beschadigen. Steeds meer komen er echter wokpannen op de markt, die over een krasvaste laag beschikken en waar er zelfs met metalen spatel gewokt mag worden.

NaamMateriaalGeschikt voor soort warmtebronAntiaanbaklaagMeer informatie
Tefal Expertise WokpanAluminiumElektrisch | Gas | Halogeen | Inductie | Keramisch | Geschikt voor alle warmtebronnenJa
BK Nature WokStaalElektrisch | Gas | Halogeen | Inductie | KeramischNee
BK Easy Basic WokarangAluminiumKeramisch | Halogeen | Gas | Elektrisch | OvenJa
Tefal Expertise Wokpan WadjanAluminiumElektrisch | Gas | Halogeen | Inductie | Keramisch | Geschikt voor alle warmtebronnenJa
BK Granite SteelwokAluminium | KunststofElektrisch | Gas | Halogeen | Inductie | KeramischJa

Tefal Expertise Wokpan

Met een wokpan is het altijd wel een plezier om in de keuken aan de slag te gaan omdat de meeste gerechten er binnen een handomdraai mee te bereiden zijn. Handig is dus ook de Tefal Expertise Wokpan – Voor alle warmtebronnen, ook inductie – Ø 28 cm en is deze bovendien geschikt voor alle warmtebronnen. Overal te gebruiken dus en is de pan ruim genoeg om gebruikt te worden voor veel doeleinden, van het bakken tot aan het wokken zelf. De anti-aanbaklaag zorgt voor het gebruik van minimaal vet of kan dat soms zelfs helemaal achterwege worden gelaten. Het materiaal is bovendien veilig in gebruik en kunnen er zelfs metalen spatels gebruikt worden. Na afloop vormt het schoonkrijgen geen probleem omdat er immers nooit sprake is van aangebakken resten. Wat de Tefal Expertise Wokpan – Voor alle warmtebronnen, ook inductie – Ø 28 cm, ook nog zo apart maakt, is de indicator in het midden van de pan en kleurt dit rood wanneer de ideale temperatuur is bereikt. Zo mag het wel nooit iets mis gaan.

 

BK Nature Wok

Een wokpan mag er in geen enkele keuken ontbreken en is de BK Nature Wok – Ø 25 cm daar wel geschikt voor. Beschouw het maar als een “no-nonsense” pan die vrij eenvoudig in elkaar zit en is het ook nog leuk om te zien, dat de steel vervaardigd is uit hout. Dat ligt niet alleen lekker in de hand, maar wordt de hitte ook goed tegengehouden. Zo een wokpan kan namelijk wel flink warm worden. Het is daarom wel belangrijk dat er geen sprake zal zijn van resten die zullen aanbakken en het schoonmaken van de pan flink zullen bemoeilijken. De BK Nature Wok – Ø 25 cm komt daarom met een natuurlijke anti-aanbaklaag en moet bij het eerste gebruik eerst een laag olie worden aangebracht. Die zal vervolgens dienen als de anti-aanbaklaag en is het begrijpelijk, dat op zo een wijze er geen gevaar bestaat voor het beschadigen van de laag. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen behalve inductie en is niet bestemd voor de vaatwasmachine.

 

BK Easy Basic Wokarang

Een wokpan die er wel apart uitziet, de BK Easy Basic Wokarang – Ø 28 cm en heeft dat wel een goede reden. Het maakt het namelijk mogelijk om dankzij de komvormige rand, snel en zonder te morsen de inhoud met een spatel steeds weer om te keren en er zo als een echte professional, de beste wok gerechten te bereiden. De Teflon coating maakt het mogelijk om met maar weinig vet te werk te gaan en kan je daarbij het liefst een speciale spatel gebruiken. Dankzij de coating vormt ook het schoonmaken geen probleem en mag deze wokpan de vaatwasser niet in. Afnemen met een vochtige spons is al voldoende om alles weer schoon te krijgen. Het maakt trouwens niet uit, over welke warmtebron je beschikt omdat de BK Easy Basic Wokarang – Ø 28 cm geschikt is voor alle soorten. De pan is vervaardigd uit aluminium en de steel uit kunststof.

 

Tefal Expertise Wokpan Wadjan

Een wokpan is nog altijd één van de meest gebruikte attributen in de keuken en komt het misschien wel door het gemak waarmee tal van recepten mee te bereiden zijn. Binnen enkele minuten staat er al een complete maaltijd gereed voor het heel gezin en is een maatje extra voor de pan daarom altijd wel mooi meegenomen. Neem nu de Tefal Expertise Wokpan Wadjan – Voor alle warmtebronnen, ook inductie – Ø 36 cm en beschikt deze over twee stevige handgrepen. Deze komen niet alleen van te pas bij het wokken, maar ook het plaatsen van de pan in de oven. Ook daarvoor is deze wokpan namelijk geschikt. Dankzij de speciale Tefal anti-aanbaklaag, behoort het verwijderen van hardnekkige resten tot het verleden tijd en kan de pan ook in de vaatwasser. De anti-aanbaklaag is zelfs bestand tegen metalen spatels en geeft het dus weer, om wat voor een duurzame wokpan het hier gaat. Ook handig is de markering in het midden van de pan die rood kleurt bij het bereiken van de ideale temperatuur.

 

BK Granite Steelwok

Een goede wokpan is altijd eenvoudig te gebruiken en biedt ook nog de mogelijkheid om er behalve te wokken, ook gewoon gebruikt te worden voor het bakken en braden. Kortom, een pan die gewoon in elke keuken wel thuishoort en is dat ook te zien aan de BK Granite Steelwok – Ø 28 cm. deze oogt ook heel apart met de hoog opstaande randen en is deze aluminium pan voorzien van een non-stick coating. Dit maakt vetarm bakken tot een koud kunstje en wordt de pan bovendien ook nog snel warm. Dankzij de platte bodem, wordt de warmte gelijkmatig verspreidt en zijn de gerechten snel te bereiden. De BK Granite Steelwok – Ø 28 cm is bovendien geschikt voor alle warmtebronnen en beschikt het over een kunststofhandgreep. Na gebruik gewoon in de vaatwasser te plaatsen en te gebruiken samen met een kunststofspatel.

 

Conclusie Wokpan

Wie op zoek is dus naar een wok om in de keuken gelijk aan de slag te kunnen, zal wel de keuze hebben uit een aantal modellen waarbij er rekening gehouden is met een aantal eisen. Zo is de afmeting altijd een punt van discussie en is het mogelijk om ook een ruime pan aan te schaffen waarin gelijk voor het gezin een wokgerecht klaargemaakt kan worden. Wie dat niet zo goed onder de knie heeft, kan de BK Easy Basic Wokarang – Ø 28 cm kiezen omdat dankzij de rand, het mogelijk is om zonder te morsen de inhoudt steeds in beweging te krijgen. Het zal ook dankzij de anti-aanbaklaag niet zo snel gebeuren, dat de inhoudt zal aanbranden. Met twee handgrepen is de BK Granite Steelwok – Ø 28 cm ook stevig om aan vast te grijpen en is het niet moeilijk om te weten wanneer de juiste temperatuur bereikt is dankzij de indicator op de bodem. Dat geldt ook voor de Tefal Expertise Wokpan – Voor alle warmtebronnen, ook inductie – Ø 28 cm. Wie er de voorkeur aan geeft om een pan aan te schaffen zonder een kunstmatige anti-aanbaklaag, zal met de BK Nature Wok – Ø 25 cm zeker aan zijn of haar trekken komen.