Selecteer een pagina

Beste Pastamachine 2020

Je hoeft niet speciaal een liefhebber te zijn van de Italiaanse keuken om een lekkere pasta te waarderen en wordt deze belevenis extra kracht bijgezet wanneer de pasta zelf is bereid. Dat kan ook nog verrassend eenvoudig gebeuren wanneer je zo een pastamachine in huis haalt. Daar is er een ruime keuze in en kan je er de voorkeur aan geven om het deeg zelf samen te stellen og dat over te laten aan de machine. Er zijn volautomatische pastamachines te krijgen en moeten bij die alleen maar de ingredienten toegevoegd te worden. Daarna gaat de machine zelf te werk en worden altijd meerdere eindstukken geleverd voor het kunnen vervaardigen van verschillende pastasoorten. Alles neemt niet meer dan een paar minuten in beslag en zijn de hoeveelheden voldoende voor een gemiddeld gezin. Er zijn ook pastamachines verkrijgbaar waar je het deeg wel zelf moet bereiden en handmatig de roller bediend moet worden. Dankzij de verschillende hulpstukken, kunnen ook bij deze types, een aantal pastasoorten worden bereidt. Het schoonmaken vormt bij geen van machines een probleem omdat de delen in de meeste gevallen wel in de vaatwasmachine passen.

NaamMateriaalAantal verschillende pastadiktesVaatwasserbestendigMeer informatie
Marcato Atlas 150RVS9Nee
Philips Viva Collection HR2334/12Plastic4Ja
Marcato Altas 150 MultiChroom-vanadiumstaal9Nee
Philips Avance Pastamaker HR2375/00-8Ja
Pastamachine RVSRVS3-

Marcato Atlas 150

Van alle gerechten waar wij misschien wel het meest naar zitten uit te kijken, zijn die welke afkomstig zijn uit de Italiaanse keuken misschien wel het populairst. En pastas horen daar zeker ook bij. Nu kan je er altijd wel voor kiezen om zo een kant-en-klare pasta aan te schaffen, maar is het wel iets aparts wanneer je zelf aan de slag kan in de keuken met de Marcato Atlas 150 – Pastamachine met Verwisselbare Kop – Chroom/Aluminium. Deze machine, die er overigens ook nog fraai eruitziet, is onmisbaar bij het maken van pasta in verschillende afmetingen en diktes. Dat komt door de instelmogelijkheden en wordt alles ook nog handmatig bediend. Dat geeft nog altijd een apart gevoel en zal de maaltijd zeker wel beter smaken. Of het nu gaat om een lasagne, fettuccine (6mm) of tagliolini (1,5 mm), het is allemaal mogelijk met de Marcato Atlas 150 – Pastamachine met Verwisselbare Kop – Chroom/Aluminium. Na gebruik zijn de verchroomde delen eenvoudig met een droge doek schoon te krijgen.

Philips Viva Collection HR2334/12

Het maken van jouw eigen pasta en noedels, is natuurlijk de beste manier om in de keuken te werk te gaan. Echter is er nog altijd een heleboel werk aan verbonden zoals het bereiden van het deeg, uitrollen en vervolgens snijden. De Philips Viva Collection HR2334/12 – Pasta- en noedelmaker neemt je echter wel al het werk uit handen omdat deze automatische pasta- en noedelmaker alleen maar ingredienten nodig zoals blom en water. Nauwkeurig afwegen en in de machine plaatsen waarna dit gelijk aan de slag zal gaan. Dankzij de verschillende mondstukken, is het mogelijk om diverse soorten pasta te maken en is het alleen maar nodig om zelf de lengt te bepalen. In 18 minuten wordt er 450gr aan pasta bereid en is dat voldoende voor een gemiddeld gezin. Terwijl de machine bezig is, blijft er tijd over om je te richten op de andere werkzaamheden in de keuken. Ook schoonmaken vormt geen probleem omdat de Philips Viva Collection HR2334/12 – Pasta- en noedelmaker zich binnen enkele tellen uit elkaar laat halen en de vuile delen allemaal in de vaatwasser mogen.

 

Marcato Altas 150 Multi Pastamachine

Een goede pasta mag natuurlijk niet ontbreken op de keukentafel (of gewoon elke andere plek) en is het wel eenvoudig om snel naar de winkel te gaan en zo een pak aan te schaffen. Even in wat warm water en de pasta is al klaar om ervan te kunnen genieten. Wie deze belevenis echter tot een hoger niveau wil brengen, zal de Marcato Altas 150 Multi Pastamachine daarom wel van te pas komen. Het is een machine die dankzij de verchroomde delen en de houten handgreep in elke keuken wel leuk zal staan en hoef je het niet eens op te bergen na het gebruik. De snijstukken maken het mogelijk om verschillende pastasoorten zoals lasagne, fettuccine, tagliolini of spaghetti. Allemaal pastasoorten die voor een welkome afwisseling zorgen. De breedte bedraagt 15cm en zorgt het roestvrij staal voor een strakke afwerking. Schoonmaken dient met een doek te gebeuren en komt de Marcato Altas 150 Multi Pastamachine samen met 3 accessoires. Ook handig is het meegeleverd receptenboek waarmee je gelijk aan de slag kan.

 

Philips Avance Pastamaker HR2375/00

Van Philips is het nu eenmaal bekend dat ze met de meest praktische machines komen en geldt dat ook voor de keuken. Daar is de Philips Avance Pastamaker HR2375/00 – Automatische pastamachine speciaal voor ontworpen en gaat deze nog erbij automatisch te werk. Dat neemt nog altijd veel werk uit handen voor zij die er de voorkeur aan geven om zelf hun pasta thuis te maken. De machine gaat ook nog snel te werk: al na 10 minuten komt de pasta al uit de machine en worden er 8 vormschijven meegeleverd voor het bepalen van het type pasta. Dat zorgt nog altijd voor een ruime variatie en kan je altijd binnen een korte tijd jezelf of het gezin verrassen met een aparte maaltijd. Ook het schoonmaken levert geen problemen op en kunnen alle vuile delen in de vaatwasmachine. Wie nog op zoek is naar recepten, zal die wel allemaal vinden in het meegeleverd receptenboek. De meegeleverde maatbeker zorgt voor het toevoegen van de juiste hoeveelheden en zal het daarom nooit mis mogen gaan.

 

Pastamachine RVS

Met een pastamachine in huis, zal je nooit verlegen zitten om binnen een korte tijd een complete maaltijd op tafel te “toveren” en waarmee je gegarandeerd wel succes zal boeken. Tijd dus om de Pastamachine RVS – 150MM Rollerbreedte – Inclusief Tafelgreep aan te schaffen en is het een machine die gelijk zal opvallen door het fraai ontwerp en de verchroomde delen. Om bij het maken van de pasta ervoor te zorgen dat de machine niet steeds zal verschuiven, komt het met een stevige tafelklem. Het stevige draaihendel maakt het uitdraaien van de verschillende pastasoorten tot een eenvoudig karwei en kan de dikte ingesteld worden. De breedte van de roller bedraagt 15cm en kan er binnen een korte tijd al voldoende pasta worden bereidt, ook voor grote gezinnen. De Pastamachine RVS – 150MM Rollerbreedte – Inclusief Tafelgreep kan ook gebruikt worden om het deeg voor koekjes uit te rollen.

 

Conclusie Pastamachine

In de keuken zijn de mogelijkheden voor het bereiden van de heerlijkste gerechten nog altijd ruim en komt dat door alle hulpmiddelen waar wij over kunnen beschikken, zelfs voor het maken van onze eigen pasta. Met een pastamachine als de Philips Avance Pastamaker HR2375/00 – Automatische pastamachine, is het wel super eenvoudig en moeten er alleen maar de ingrediënten toegevoegd worden. Na wat minuten staat de pasta dan al gereed om bereidt te worden. Het hetzelfde gemak wordt ook ervaren met de Philips Viva Collection HR2334/12 – Pasta- en noedelmaker. Beide machines bieden ook de mogelijkheid om dankzij de verschillende mondstukken, een aantal pastasoorten te maken. Wie liever zelf aan de slag wil, kan dat doen met de Pastamachine RVS – 150MM Rollerbreedte – Inclusief Tafelgreep of de Marcato Altas 150 Multi Pastamachine. Deze pastamachines ogen fraai dankzij hun verchroomde delen en is het eenvoudig om het deeg door de rollers heen te krijgen dankzij de stevige hendel. Ook het schoonmaken vormt bij elk van deze machines geen probleem.